De manier waarop Nicoline je kennis laat maken met de Trust Technique is heel erg prettig. Voordat je daadwerkelijk met je paard aan de slag gaat, krijg je eerst wat theorie. Zo krijg je een breder beeld van de Trust Technique en kun je de oefeningen met je paard beter plaatsen. 
Ik was zelf heel erg benieuwd naar het praktijk gedeelte. Het is vaak nogal druk in mijn hoofd en ik vroeg me echt af of het me wel zou lukken om mijn gedachten tijdens de oefeningen niet alle kanten op te laten gaan. Met een aantal kleine oefeningen liet Nicoline zien dat zelfs ik het kon en dat het eigenlijk ook nog eens heel makkelijk is. Die kleine oefeningen pas ik nu ook toe als ik niet bij mijn paard ben en merk dat mijn gedachten weer alle kanten op gaan. Maar het allermooiste van alles was het praktijkgedeelte met mijn paard Immy. Het lukte me om op haar af te stemmen en we hebben echt een paar hele mooie momenten van rust en verbinding gehad. Wat was dat ontzettend bijzonder!!! Dus juist voor iedereen die druk is in zijn hoofd en twijfelt of deze methode iets voor je is: maak een afspraak met Nicoline en ervaar hoe mooi en makkelijk de Trust Technique is. De on-line cursus staat door mijn les met Nicoline bovenaan mijn verlanglijstje.

Joyce Matthijssen

Elza van Alice Verholt
Elza

Afgelopen jaar heeft Nicoline een aantal sessies Trust Technique met Elza en mij gedaan. Op Facebook had ik al een aantal maal filmpjes voorbij zien komen over de Trust Technique van James French. Toen Nicoline vroeg of ze met Elza mocht oefenen heb ik meteen ja gezegd en ik ben er nog steeds blij mee. De eerste sessie kwam er meteen heel veel spanning bij Elza los en ik zag haar gaandeweg de sessie steeds dieper de ontspanning in gaan. In dat geheel ging ik zelf ook steeds meer ontspannen. De daarop volgende sessies gingen we allebei steeds sneller de ontspanning in, waardoor het samenwerken steeds soepeler ging lopen. Als ik nu merk dat Elza wat gespannen is nodig ik haar uit om samen in het hier en nu te zijn en laten we samen alles los. Ondertussen hoor ik dan in de stal waar Elza staat steeds meer paarden om ons heen die mee doen. Ik kan alleen maar zeggen, nodig Nicoline uit voor een sessie en ervaar wat het met jouw paard/pony kan doen. Een echte aanrader.”
Alice Verholt en Haflingermerrie Elza, 18 jaar jong

Aidan

“In oktober 2019 kreeg ik van Nicoline het verzoek of ze mocht oefenen met Aidan. Heel graag zelfs. Aidan werkte mij af en toe op de zenuwen met z’n geblaf. Als een echte herder bewaakt Aidan zijn terrein, ook als het niet nodig is. Alles moest hij van zichzelf in de gaten houden. Of wij nu zeiden dat het niet nodig was of niet, het maakte niet uit. In de eerste sessie vond Aidan het lastig om de buitenwereld los te laten. Ik kon voelen dat hij heel druk was in zijn hoofd. Aan het einde van de sessie werd het helemaal rustig. Hij heeft daarna uren liggen slapen. In de daar opvolgende sessies kon Aidan steeds meer de buitenwereld buiten sluiten en werd hij steeds zelfstandiger. Doordat Nicoline de Trust Technique met hem heeft gedaan is hij in veel opzichten positief veranderd.”
Alice Verholt en Witte Herder Aidan, 4 jaar jong

Ik kreeg een kaart van een klant:

Hallo Nicoline, het is alweer een tijdje geleden, dat je bij ons bent geweest voor de Trust training. Het gaat heel goed met Beau (en mij). Beau valt niet meer uit naar andere honden, maar blaft alleen nog maar heel af en toe. Ik vind haar ook een stuk rustiger geworden. Dus bij deze, wil ik je nog een keer bedanken.
Liefde en licht, Fie en Beau

Tara

Voor onze geadopteerde hond “met een verleden” hebben we de afgelopen dagen begeleiding gehad van Nicoline Kurk. Via Madison King las ik een tijd geleden over de Trust methode, en hoe die mooi aansluit bij EEM. Nicoline heeft onze hond (en ons) zo fijn begeleid om meer rust en vrede te ervaren, het oude achter ons te laten en de nieuwe mogelijkheden te zien. We zijn allemaal enorm dankbaar, het voelt als een enorme bevrijding, van waaruit we allemaal nieuwe stappen kunnen gaan doen.
Jorine Janssen en Tara

Ik vind het echt een enorme toevoeging om zo nu en dan, jou erbij te hebben.
Daphne Althoff en Albaney