Nicoline Kurk

Ik ben Nicoline Kurk en in 2017 ben ik begonnen met de videocursus van de Trust Technique. Ik deed dit omdat deze zachte niet dominante benadering van dieren mij erg aanstond. Op dat moment was er al dit prachtige, bijzondere, maar traumatische paard in mijn leven. Ik had veel trainingsmethoden bekeken en ook geprobeerd, maar niets gevonden waar we elkaar samen in konden vinden.

Van nature ga ik al rustig met dieren om en door de Trust Technique heb ik dat verder mogen ontwikkelen. Door middel van rust, geduld en door deze rust en geduld vol te houden is de band tussen mijn paard en mij begripvoller geworden. In alle rust en vertrouwen kunnen we met elkaar omgaan.

Zoran en ik

Na de videocursus wilde ik meer weten en leren en vooral deze methode aan andere mensen en dieren gaan leren. Dus ben ik Trust Technique Practitioner geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat ik veel en vaak uit mijn comfortabele leven ben gehaald, maar o wat een leerproces was dat.

Ik ben een volledig gekwalificeerde, gediplomeerde Trust Technique Practitioner
met een Level 3 Diploma in Mindfulness voor mensen met hun dieren.

De Trust Technique heeft mijn leven veranderd. Het was een opleiding om Practitioner te worden, maar ook een opleiding in verandering van denken, verandering van leven in vertrouwen. Hiervoor hoefde ik niet naar een therapeut. Het ontstond door het gebruik van de Trust Technique vanzelf. Dat is wat het voor jou ook kan doen als je de methode gaat toepassen op jezelf en je dier.

Bibi

In 2018 kwam er een merrie in mijn leven. Een geheel ander paard, met een geheel eigen karakter. Ze werd onbetrouwbaar en onberekenbaar genoemd. Toen ik haar net leerde kennen en ze nog niet bij mij hoorde, werd ik al gewaarschuwd om nooit achter haar te gaan staan.
Ik heb nooit wat gemerkt van onbetrouwbaar en onberekenbaar. Ze was wel heel erg onzeker, angstig en schuw.
Dat is wat er kan gebeuren als je een dier een oordeel aanpraat. Hoe moet je je tenslotte gedragen als je iets verteld wordt wat je niet bent?
Door middel van de Trust Technique is mijn merrie veranderd, ze is zelfstandiger, ze durft te communiceren en ik luister naar haar en zij luistert naar mij.
Het vertrouwen tussen haar en mij groeit met de dag.

Het mooie van de Trust Technique is dat het niet eenzijdig is. Je krijgt niet een kant-en-klaar getraind dier, maar je mag zelf aan de slag om de connectie op te bouwen met je dier. Dat is wat ik zo mooi vind aan de Trust Technique.

Graag kom ik jou de Trust Technique leren, om jouw ware connectie te vinden met jouw eigen dier.