Nicoline Kurk

Ik ben Nicoline Kurk en in 2017 ben ik begonnen met de videocursus van de Trust Technique. Ik deed dit omdat deze zachte niet dominante benadering van dieren mij erg aanstond. Op dat moment was er al dit prachtige, bijzondere, maar traumatische paard in mijn leven. Ik had veel trainingsmethoden bekeken en ook geprobeerd, maar niets gevonden waar we elkaar samen in konden vinden.

Van nature ga ik al rustig met dieren om en door de Trust Technique heb ik dat verder mogen ontwikkelen. Door middel van rust, geduld en door deze rust en geduld vol te houden is de band tussen mijn paard en mij begripvoller geworden. In alle rust en vertrouwen kunnen we met elkaar omgaan.

Zoran en ik

Na de videocursus wilde ik meer weten en leren en vooral deze methode aan andere mensen en dieren gaan leren. Dus ben ik Trust Technique Practitioner geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat ik veel en vaak uit mijn comfortabele leven ben gehaald, maar o wat een leerproces was dat.

Ik ben een volledig gekwalificeerde, gediplomeerde Trust Technique Practitioner
met een Level 3 Diploma in Mindfulness voor mensen met hun dieren.

De Trust Technique heeft mijn leven veranderd. Het was een opleiding om Practitioner te worden, maar ook een opleiding in verandering van denken, verandering van leven in vertrouwen. Hiervoor hoefde ik niet naar een therapeut. Het ontstond door het gebruik van de Trust Technique vanzelf. Dat is wat het voor jou ook kan doen als je alleen maar de methode gaat toepassen op jezelf en je dier.

Ik ben ook zeker niet gestopt met leren. Elk consult leert mij wat nieuws. Ik mag de Trust Technique doorgeven en ik wens dat ik mag bijdragen aan een diepere band tussen mens en dier.

Het mooie van de Trust Technique is dat het niet eenzijdig is. Je krijgt niet een kant-en-klaar getraind dier, maar je mag zelf aan de slag om de connectie op te bouwen met je dier. Dat is wat ik zo mooi vind aan de Trust Technique.

Graag kom ik jou de Trust Technique leren, om jouw ware connectie te vinden met jouw eigen dier.

Bibi

In 2018 kwam er een merrie in mijn leven. Een geheel ander paard, met een geheel eigen karakter. Ze werd onbetrouwbaar en onberekenbaar genoemd. Toen ik haar net leerde kennen en ze nog niet bij mij hoorde, werd ik al gewaarschuwd om nooit achter haar te gaan staan.
Ik heb nooit wat gemerkt van onbetrouwbaar en onberekenbaar. Ze was wel heel erg onzeker, angstig en schuw.
Dat is wat er kan gebeuren als je een dier een oordeel aanpraat. Hoe moet je je tenslotte gedragen als je iets verteld wordt wat je niet bent?
Door middel van de Trust Technique is mijn merrie veranderd, ze is zelfstandiger, ze durft te communiceren en ik luister en zij luistert naar mij.
Het vertrouwen tussen haar en mij groeit met de dag.

Mindfulness

Om met jezelf in vreugde en vrede te leven kan je mindfulness gebruiken. Wanneer je regelmatig mindfulness oefent dan kan je je woede, angst en verdriet omvormen en leren omgaan met je problemen die je dagelijks tegen kan komen. Je leert op een vreedzamere manier tegen situaties en het leven aan te kijken. Op deze manier kan je met vertrouwen en zelfvertrouwen de wereld tegemoet treden.

Maar hoe zit dat met onze dieren? Ook zij hebben woede, angst en verdriet. We zien dat niet altijd, maar het is er wel degelijk. Dieren uiten dit doorgaans in hun gedrag, maar ze kunnen deze gevoelens, net als wij, volkomen in zichzelf opsluiten en afgesloten raken. En kunnen we eigenlijk met hen mindfulness doen? Mensen die huisdieren hebben en mindfulness op zichzelf toepassen, zullen vast merken dat hun dieren daar op reageren. Dieren worden rustiger en gaan vaak helemaal op in de rust van hun baasje. Hoe mooi is dat?

De Trust Technique is een methode die mindfulnesstechnieken gebruikt waarin jij met jouw dier jullie gevoelens ten opzichte van elkaar mogen omvormen en leren omgaan met de problemen die je met elkaar dagelijks tegen kan komen.

Ontspannen in elk moment

Hoe heerlijk is het als je ontspannen kan wandelen met je hond, ontspannen om kan gaan met je paard of kijken naar je ontspannen slapende kat. Wat voor een gevoel geeft je dat? Dat kan een intens gevoel van geluk zijn. Je geniet ten volle van dit moment. Je dier is ontspannen en jij bent ontspannen. Wat een heerlijk gevoel geeft dat. Het is heel waarschijnlijk dat als je helemaal in dit moment duikt, je ook een onvoorwaardelijk gevoel van vertrouwen kan voelen voor je dier, op dat moment. Dit zou je graag een tijdje willen koesteren, voordat het weer een ander gevoel wordt, omdat je ergens diep van binnen weet, dat dit gevoel weer kan veranderen.

Hoe zal het zijn als je dit heerlijke ontspannen gevoel van onvoorwaardelijk vertrouwen in je dier, altijd kan hebben? De Trust Technique leert je om dit onvoorwaardelijk vertrouwen te creëren en te behouden in de omgang met je dier, zodat je altijd ontspannen wandelt met je hond, je altijd ontspannen kan omgaan met je paard en je altijd kan kijken naar je ontspannen slapende kat.